program POS dla gastronomii

Gastro POS to program, który znacznie ułatwia zarządzanie lokalem gastronomicznym. Mogą z niego korzystać kelnerzy, szefowie kuchni, managerowie sali, a także inni pracownicy. Jeden nowoczesny system sprawia, że lokal działa sprawnie, a koszty są optymalizowane. Jakie są inne zalety użytkowania programu Gastro POS?

Jakie lokale mogą korzystać z programu Gastro POS?

Program taki jak https://www.dobresystemy.eu/program-dla-restauracji-gastro-pos jest przeznaczony dla wszystkich lokali gastronomicznych bez względu na typ podawanej kuchni i liczbę obsługiwanych gości. Możliwość zaprogramowania cen zależnych, najczęściej sprzedawanych produktów, popularnych rabatów i ofert specjalnych sprawia, że ten sam program Gastro POS mogą posiadać bary szybkiej obsługi, fast foody działające na zasadzie franczyzy, restauracje hotelowe oraz bary mleczne. Równie dobrze program POS może wykorzystać w swojej działalności kawiarnia, pizzeria lub bar podający drinki i inne alkohole.

Jakie zalety ma program Gastro POS?

System POS przesyła informacje o aktualnie wykonywanych operacjach, dlatego pozwala na bieżąco śledzić liczbę zamówień, ich typ oraz kwoty transakcji. Manager lokalu jest dzięki temu w stanie lepiej planować zakupy produktów, liczbę kelnerów na sali itp. Do systemu dołączono samodzielny program sprzedaży kelnerskiej i barmańskiej, dlatego goście są obsługiwani szybko i sprawnie. Kelnerzy rzadziej mylą zamówienia, gdyż intuicyjny panel dotykowy wysyła informacje o wybranych potrawach i napojach bezpośrednio do kuchni lub baru. Na specjalizowanych drukarkach rachunków automatycznie przygotowuje się paragony, co dodatkowo usprawnia przyjmowanie płatności. Tryb szybkiej sprzedaży pozwala zarówno na przyjmowanie płatności gotówkowych, jak i bezgotówkowych kartą, telefonem lub BLIK-iem. Takie udogodnienie powstało w celu wyeliminowania ograniczeń funkcjonalnych polegających na używaniu klasycznej kasy fiskalnej.

Gastro POS zapewnia możliwość prowadzenia sprzedaży wprost związanej z bieżącymi promocjami. Dotyczy to zarówno ofert typu happy hours, jak i okresowych rabatów na poszczególne produkty. Automatyczne przestawianie poziomu cen o zaprogramowanej godzinie sprawia, że unika się nieporozumień z gośćmi. Ponadto lokal ma możliwość zdefiniowania grupy dodatków do danej potrawy, co przydaje się w przypadku zamawiania potraw bez dodatku soli, glutenu itp. Zintegrowany system rozliczenia gastronomii umożliwia dzięki temu szybkie wyliczenie cen dla potraw przygotowywanych na specjalnej zamówienie, by błyskawicznie przedstawić gościom koszty dania.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here